Over Marenthe

Mijn verhaal

Ik zet mensen letterlijk en figuurlijk in beweging. Creativiteit en de natuur vormen daarin het fundament. De natuur is voor mij een permanente inspiratiebron: het is de ideale plek om tot rust te komen, uit je hoofd te gaan, te verzachten, te voelen en te verdiepen. In contact te komen, ook met je creatief potentieel. Mogelijkheden en kansen te zien. Vanuit rust en eenvoud. Om moeiteloos tot persoonlijke groei en bloei te komen. 

Als dochter van een huisarts ben ik van kinds af aan gewend met mensen om te gaan. Ik verplaats me van nature makkelijk in de ander.  Meebewegen, flexibel zijn en met creatieve oplossingen komen zitten in mijn aard. Ik vond het – ook later – altijd heerlijk om buiten te zijn: ik kreeg er ideeën en kwam er tot rust. We waren als gezin veel op het water, op het strand of in het bos.

Na mijn studententijd in Utrecht ging ik als paramedicus werken in de kinderrevalidatie. Van daaruit kwam ik in de non-profit, de commerciële wereld en later de overheid terecht. Mijn rol ontwikkelde zich van communicatieadviseur naar die van trainer en coach op het gebied van persoonlijk leiderschap.

Ik heb altijd geïnvesteerd in mijn eigen groei. Via diverse opleidingen, cursussen en therapie heb ik veel mogen leren over menselijke ontwikkeling en vooral ook over mijn eigen persoon. Bijvoorbeeld om een portie zachtheid aan mijn wilskracht toe te voegen en ook om mijn intuïtie en talent om te verhelderen en verbinden bewuster in te zetten.

Mijn meest spraakmakende ontwikkeling? De herontdekking van de natuur en van het voelen. Ik leerde hoe je vanuit contact met jezelf pas echt contact met de ander kan maken. Heel subtiel, met – naar wat later bleek – grootse gevolgen voor mijzelf en mijn directe omgeving.

 Ik heb er bijzonder veel plezier in mensen uit te nodigen om in beweging te komen. Mee te liften op mijn kennis en kunde. Vanuit rust, luchtig en met speelsheid en met humor. Te surfen op de golven van het leven. Te voelen en in het hier en nu te zijn. Want hé … You can’t stop the waves, but you can learn how to surf  (Jon Kabat-Zinn)

Samen met mijn 2 fantastische dochters en partner woon ik afwisselend in Warmond en Noordwijk.

Volg mij op social media