Training Lenig Denken

Resultaten training

R

Positieve, frisse energie

Een dag Lenig denken geeft plezier, flexibiliteit en ruimte in je denken en je doen

R

Concrete idee-technieken

Met de ideetechnieken die je leert kun je meteen aan de slag

R

Uit de ja-maar ; in de ja-en

Ervaar het verschil tussen beren op de weg en denken in kansen en mogelijkheden

Training Lenig denken

Hoe maak je je werk inspirerender en je leven leuker? Door je hersens te prikkelen, waardoor je creatiever wordt. Gelukkig is creatief denken geen mysterieuze gave of bijzonder talent: iedereen heeft de potentie in huis.

Die kun je ontwikkelen en benutten. Broodnodig, want de wereld om ons heen verandert razendsnel! De kunst is daar flexibel op in te spelen, je veerkracht te tonen, in kansen en mogelijkheden te denken: jezelf te oefenen in Lenig leiderschap!

Als lenige denker zoek je de ruimte, sta je open voor vernieuwing en sluit je aan op de energie van de samenleving: hoe lekker is dat?

Schud je creatief vermogen wakker. Doorbreek routines en treed buiten de gebaande paden. Leer om met technieken voor creatieve denkkracht tot originele ideeën en oplossingen te komen. Zo ontstaan nieuwe kansen. Inspirerend voor jezelf en de mensen om je heen!

Het goede nieuws? Je hoeft niet creatief te worden: je bent het al! Een training vol humor, luchtigheid en praktische handvatten.

Natuurlijk krijg je mijn boek. Zo kun je alles na afloop nog eens op je gemaktje terug lezen.

Programma

In de ochtend maak je kennis met de vaardigheden die aan de basis van creativiteit liggen, zoals het wisselen van perspectief, flexibel associëren en het uitstellen van je oordeel.

In de middag ervaar je hoe je met technieken voor creatieve denkkracht snel en gestructureerd op nieuwe ideeën kunt komen. Je leert het creatieve proces direct en actief toepassen.

Lenig Denken is een actieve, praktijkgerichte training: aan de hand van opdrachten en casussen uit je eigen dagelijkse praktijk rek je je eigen denkkaders steeds verder op.

Resultaat

Je bent een lenige denker die

  • inzicht heeft in denkpatronen en weet hoe deze te doorbreken zijn
  • kan spelen met ‘ja maar’ en ‘ja en’
  • diverse denktechnieken toe kan passen en hiermee beter op situaties kan aansluiten
  • ervaren heeft hoe je vlot nieuwe invalshoeken kunt vinden en originele oplossingen kunt bedenken
  • flexibel in kan spelen op veranderingen/nieuwe situaties

Voor wie

Deze ééndaagse training is voor iedereen die wil vernieuwen, inspiratie zoekt of behoefte heeft aan een energie-boost.

Je kunt kiezen uit een fysieke of online variant. Ik werk bij voorkeur in kleine groepjes, voor een optimaal resultaat.

Locatie

Noordwijk, in company of op een door jullie gekozen locatie.

100% Corona proof!

“Je hoeft niet creatief te worden …. je bent het al ! “

Marenthe over Lenig denken

‘Denken in mogelijkheden en kansen maakt het leven aangenamer en leuker. Het verrijkt je als mens, zowel zakelijk als prive. Je aanpassingsvermogen wordt groter doordat je flexibeler bent. Je houdt jezelf scherp en kunt makkelijker omgaan met veranderingen. Dat is geen rocket science, maar een kwestie van anders naar dingen kijken. Lenig denken is niet moeilijk; het is vooral een kwestie van oefenen en doen. Ik nodig je uit om het te ervaren. Een dosis inspiratie, concrete denktechnieken en een portie frisse energie zijn je beloning. Vernieuw jezelf, vergroot je slagkracht!’

‘Ik ben sinds 2004 coach en trainer. Als expert op het gebied van Lenig leiderschap  richt ik mij met mijn coaching, workshops en trainingen op persoonlijke vernieuwing.

Ik ben docent bij Innersteps – School voor Natuurcoaching, Daarnaast ben ik partner bij Innovatiewerkplaats en aangesloten bij het platform van Wandelcoaches.nl. In 2010 schreef ik samen met Rineke Rust en Sigrid van Iersel het boek Lenig denken – technieken voor creatieve denkkracht’.

Meer info of een training boeken? Welkom!

Bel of mail en ik neem spoedig contact met je op